Mažoretky Witches úspešne obstáli na Festivale kvetín v San Reme

29.01.2008 Prešov

rešov 28. januára (TASR) - Súbor mažoretiek Witches z prešovského Parku kultúry a oddychu (PKO) výborne obstál na Festivale kvetín v talianskom meste San Remo. Po návrate domov to dnes pre TASR uviedla umelecká vedúca súboru ...
Vrcholom ich účinkovania bolo finále festivalu Corso Fiorito 2008 v nedeľu 27. januára, ktoré naživo prenášala talianska televízia RAI Uno. Medzi reprezentantmi ôsmich krajín sa Prešovčanky ako jediné zo Slovenska vôbec nestratili, naopak podľa vyhlásenia riaditeľstva festivalu patrili k najlepším. Ako poznamenala Imrichová, aj k najkrajším, pretože vystupovali v nových kostýmoch, čo bola jedna z podmienok účasti. Predviedli sa s novým pódiovým programom.
V San Reme sa Witches predstavili po tretí raz, naposledy v roku 2004. Práve v tomto talianskom letovisku prevzali ešte v roku 1998 prestížnu cenu Zlatý Herkules, čo je najvyššie ocenenie v Európe pre súbor mažoretiek. Nie je to jediné ich ocenenie počas vyše 15-ročnej existencie, za ten čas sa vypracovali medzi najlepšie súbory nielen v SR, ale aj v Európe.
Mažoretky v San Reme sprevádzal mládežnícky dychový orchester, dovedna išlo o 44-člennú výpravu. Spolupráca mažoretiek a dychového orchestra, dvoch amatérskych súborov prešovskej mládeže, trvá od roku 1998.
 

Vyberte región